Nieuwe opdrachten vinden, hoe pak je dat aan?

Ilja 27 oktober 2022 0

Als je werkzaamheden als freelancer uitvoert, dan is het belangrijk dat je voldoende opdrachten kan aannemen en uitvoeren. Hier verdien je immers je brood mee en moet je ook je gezin mee verzorgen. Als freelancer ben je natuurlijk het liefst bezig met het uitvoeren van nieuwe opdrachten en niet met het krijgen of vinden van nieuwe opdrachten. Veel freelancers weten daardoor ook niet zo goed hoe ze nieuwe opdrachten kunnen krijgen of vinden. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Word lid van een ZZP community 

Op het internet zijn talloze community’s te vinden waar je lid van kan worden. Dit zijn platforms waar freelancers en opdrachtgevers samenkomen. Zo word het voor freelancers makkelijker om nieuwe opdrachtgevers te vinden, maar ook wordt het voor opdrachtgevers makkelijker om een geschikte freelancer te vinden. Een van de grootste en beste community’s waar je lid van kan worden, is younited.nl. Deze community is de grootste, want er zijn tienduizenden freelancers en duizenden opdrachtgevers lid geworden. 

 

Laat een website maken 

Het is verstandig om een website te laten maken voor de werkzaamheden die je uitvoert. Hierdoor kun je op een passieve manier nieuwe inkomsten generen en dat is natuurlijk wel zo fijn. Dit heeft ermee te maken dat een goed vindbare website voor relatief weinig geld nieuwe klanten kan krijgen door in te spelen op de zoekmachines. Als freelancer is dit erg handig, want je hoeft geen lid te worden van een ZZP community en ook hoef je zeer weinig te doen voor het winnen van nieuwe opdrachten. Houd er wel rekening mee dat het vindbaar maken van een website veel tijd en moeite kost. Je kunt dit daarom het beste uitbesteden aan een marketingbureau. 

 

Doe je werk altijd goed!

Als je een specialist bent en voor een opdrachtgever een opdracht mag uitvoeren, is het van groot belang dat je altijd goed werk oplevert. Je kunt het beste meer doen dan dat de opdrachtgever van je gevraagd heeft. Dit zorgt er niet alleen voor dat de opdrachtgever nog tevreden is, maar ook vergroot je hiermee de kans dat de opdrachtgever nog meer opdracht aan je wilt uitbesteden. Het komt zelfs wel eens voor dat een bedrijf/opdrachtgever een freelancer fulltime in dienst wilt nemen. Dit laat dus zien dat het van groot belang is om altijd goed werk op te leveren. 

Category