Wat heb je nodig als je een eigen restaurant wilt gaan openen?

Ilja 30 maart 2023 0

Er zijn veel Nederlanders die ervan dromen om in de toekomst een eigen restaurant te openen. Dat is erg goed te begrijpen, want het koken van heerlijke gerechten kan erg leuk zijn. Helaas is het runnen en/of openen van een eigen restaurant niet makkelijk. Er zijn talloze verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, maar ook heb je verschillende dingen nodig als je een eigen restaurant wilt gaan openen. Wil je een eigen restaurant openen en graag weten wat je allemaal nodig hebt? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

Een vergunning

Wanneer je een restaurant wilt openen in Nederland, dan is het direct handig om te weten dat je daar een vergunning voor moet aanvragen. Open nooit zonder vergunning een restaurant, want dan kan de gemeente je een boete opleggen, maart ook moet je het restaurant per direct sluiten. Je verkleint daarmee ook de kans dat de toekomstige aanvraag van een vergunning goedgekeurd word. Wanneer je een vergunning voor een restaurant wilt aanvragen, dan kan je dit het beste doen door contact op te nemen met je eigen gemeente. Houd er wel rekening mee dat het aanvragen van een vergunning niet gratis is. 

 

Meubels voor de inrichting

Een van de grootste nadelen van het openen van een restaurant, is dat het openen van een restaurant onwijs veel geld kost. Je moet dus niet alleen geld investeren in de vergunning of een pand, maar ook zul je meubels moeten aanschaffen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een statafel horeca, maar ook aan terras tafelbladen. Het is zeker geen geheim dat deze meubels onwijs veel geld kunnen kosten. Het is daarom ook erg verstandig om er rekening mee te houden dat het grootste gedeelte van het geld naar het inrichten van je restaurant gaat. Hier zul je dan ook enkele duizenden tot tienduizenden euro’s voor nodig hebben. 

 

Je hebt apparatuur nodig

Wanneer je een eigen restaurant gaat openen, dan is het natuurlijk erg belangrijk om ook over apparatuur te beschikken. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je apparatuur nodig hebt voor het maken van gerechten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een kookplaat, verschillende ovens, maar ook is het belangrijk om over een koeling en een vriezer te beschikken. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het aanschaffen van apparatuur niet bepaald goedkoop is. Dit kan al snel enkele tienduizenden euro’s gaan kosten. 

Category